31. ročník Modré stuhy města Náchod

02.05.2019 22:09

Modrá stuha města Náchoda má za sebou svůj už 31. ročník. Tento plavecký závod se v sobotu odehrál v náchodském 25metrovém bazénu. Letos se ho zúčastnilo 21 plaveckých oddílů. Historický název soutěže je Modrá stuha Jiráskova kraje a 1. ročník se konal v roce 1940 na Jiráskově koupališti v Náchodě. Letošní ročník slavnostně zahájil místostarosta města Náchoda Mgr. František Majer.

 

Do 36 disciplín bylo přijato 190 plavců, kteří soutěžili ve třech kategoriích. V soutěži družstev o Pohár starosty města zvítězili plavci Plaveckého klubu Pardubice před pořádajícím klubem Delfín Náchod a Sportovním klubem Zéva Hradec Králové.

 

Hlavní soutěží celého plaveckého klání je prsařský dvojboj, složený z disciplín 50m a 200m prsa, ve kterém se za vítězství předává tradiční Modrá stuha. Mezi ženami dominovala 17letá Pavla Linhartová z Delfínu před trutnovskou Radkou Stoklasovou a náchodskou Anežkou Rožnovskou. V mužském dvojboji zvítězil pardubický Libor Krpálek se 1221 body před náchodským Pavlem Janečkem se 1207 body a Jiřím Klabanem z PKHK se 1050 body.

 

Dvojboj starších žáků a žákyň ovládli Jan Brožek z PK Pardubice a Natálie Jandíková ze Sport teamu Litomyšl.

Vítězi mladších žáků se stali Matyáš Jandík ze stejného oddílu a Sophie Jägerová z klubu Zéva Hradec Králové.

 

Z náchodských plavců uspěli v písařském dvojboji na 4. místech v kategorii mužů Martin Cöger a v kategorii mladších žaček Barbora Linhartová.

 

V dalších dílčích disciplínách získal 4 zlaté podle očekávání olympionik Pavel Janeček - na 100 metrových tratích volný způsob, znak a motýl i na 200m polohově. Zlato vybojovali na 100 motýl 14 letá Ida Ferrara a na 100m znak 12letá Michaela Morávková a 14letý Matěj Vrzáček. Barbora Dohnalová na 100 motýl a Petra Lemfeldová na 200 polohově vyplavaly bronz.

 

Také letošní soutěž byla podpořena Městem Náchod, Kulturní a sportovní nadací města Náchoda a firmou WIKOW. Na tom, že se letošní ročník stuhy vydařil, mají nejen zásluhu sponzoři, pořadatelé a rozhodčí domácího oddílu, ale i personál plaveckého bazénu a všem patří velké poděkování. Již nyní se můžeme těšit na příští ročník soutěže.

 

(pj)

Zpět

Vyhledávání

© 2020 Všechna práva vyhrazena.