Náchodští plavci 11. na semifinále MČR družstev!

21.02.2019 20:39

Náchodští plavci 11. na semifinále MČR družstev!

Nová plavecká sezony začala již tradičním MČR družstev. První kolo se konalo v Trutnově 2. února a účastnilo se ho celkem šest družstev mužů a osm družstev žen z Pardubického a Královéhradeckého kraje. Náchodskému družstvu mužů A ve složení: Cedidla, Frýba, Pavelka J., Pavelka V., Remeš, Říha, Tomek a Vrzáček se podařilo vybojovat krásné třetí místo za pardubickými kluby SCPP a PKPar, a zajistit si tak postup do republikového semifinále. Podobně se vedlo i náchodským ženám A ve složení: Dítětová, Ferrara, Hoffmanová, Lemfeldová, Linhartová, Rožnovská A., Rožnovská T. a Tetauerová, které se umístily na pátém

místě a rovněž jejich bodový zisk stačil na kvalifikaci do semifinále.

Oddíl vyslal také dvě družstva mladších plavců a plavkyň. Velmi pěkně v silné konkurenci starších plavců zaplavali David Cedidla, který vybojoval dvě devátá místa na 100 m i 200 m znakem, Kuba Dlohoška, který k tomu přidal ještě tři rovněž devátá místa na tratích 200 m motýlek, 1500 m a 200 m kraul.

 

Semifinále proběhlo o víkendu 16. – 17. 2. na 50metrovém bazénu v Praze – Podolí. Obě náchodská družstva se v konkurenci nejlepších českých klubů umístila na pěkném 11. místě. Mezi muži se nejlépe vedlo plavcům z Ústecké akademie plaveckých sportů, kteří za sebou nechali družstva z PK Slávie VŠ Plzeň i z USK Praha. Ženskou kategorii ovládly plavkyně TJ Bohemians Praha.

Z našich plavců se dařilo Aleši Cedidlovi, který v čase 0:25,74 bral páté místo na 50 m volný způsob, Janu Pavelkovi, který se umístil na osmém místě na trati 100 m motýlkem za 1:00,66.

Mezi ženami si pro dvě desátá místa na tratích 100 m a 200 m znak doplavala Ida Ferrara, dařilo se také Anežce Rožnovské, která dohmátla desátá na 100 m prsa a na krásné jedenácté místo dosáhla Markéta Dítětová na trati 100 m volný způsob, kterou zdolala v čase 1:04,73.

 

Ačkoli moc osobních rekordů pokořeno nebylo, velkým úspěchem zůstává i samotná kvalifikace obou družstev do republikového semifinále a věřme, že příští rok se náchodští plavci nebo plavkyně probojují i do finále.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2020 Všechna práva vyhrazena.