Utkali se o Cenu rytíře Hrona

29.06.2009 05:20

Náchodsko - Uplynulý víkend byl v náchodském bazénu ve znamení šestého ročníku plavecké soutěže s názvem O cenu rytíře Hrona.

Soutěžilo se v deseti disciplinách žactva ročníku narození 1995 a mladších.

Tři plavci Delfínu získali tři zlaté medaile. Starší žačka Aneta Nyčová na 50 metrů prsa a motýl i na 100 metrů polohově. Prsařská padesátka byla přitom generálkou na blížící se mistrovství republiky v Chomutově, kde se očekává její ostrý souboj o zlatou medaili s berounskou Kristýnou Holanovou.
Josef Matyáš stanul na nejvyšším stupínku v kraulařském a motýlovém sprintu a rovněž v polohovce. Jeho čas 27,4 sekund na 50 metrů kraul ho vyhoupl do čela letošních českých tabulek v kategorii třináctiletých na krátkém bazénu před Zlínského Jana Malůše.

Třetím plavcem se třemi zlaty je čerstvá vítězka Poháru České republiky v kategorii desetiletých Daniela Felgrová na 100 metrů znak. V Náchodě zvítězila v disciplinách 50 metrů kraul, 50 metrů znak a 100 metrů polohově.

O rok mladší Milan Ptáček vyhrál na 50 metrů kraul i 50 metrů znak, když na 50 metrů prsa skončil druhý.

Štěpán Remeš získal čtyři medaile. Z toho zlatou na 50 metrů prsa a tři stříbra za ostatní 50 metrů kraul, 50 metrů znak a 50 metrů motýl.

Podobný úspěch ve formě čtyř medailí zaznamenali v ročníku 1997 další dva borci Delfínu. Hana Rutová a Dominik Ševců, když Hanka zvítězila na 50 metrů znak a Dominik na 50 metrů motýl.
O rok starší Anežka Hájková překvapila vítězstvím na 50 metrů kraul. Tereza Škodová ročník 1999 se stala také vítězkou na distanci 50 metrů prsa.

Mezi nejmladšími devítiletými měl Delfín ještě jednoho vítěze. Aleše Cedidla na 50 metrů motýl, jenž přidal bronz na 100 metrů polohově.

Jeho sparingpartner z družstva Viktor Tomek získal dvě stříbra a dva bronzy a o rok starší Jakub Litoš byl dokonce třikrát druhý a jednou třetí.

Pro Matěje Rajsnera ročník 1997 byl jistě úspěchem zisk tří stříbrných medailí, které také ozdobily jeho kamarády Jana Pavelku, Kryštofa Kinla a Dominiku Dusíkovou. Stejně stará Hanka Ročková má dva bronzy. Po jedné bronzové medaili získali i Tereza Hrubá a Kateřina Kořínková.

Nejmladšími účastníky se stali šestiletá Míša Barvínková z Trutnova a Náchodský sedmiletý Vojtěch Pavelka.

Náchodský deník

Zpět

Vyhledávání

© 2020 Všechna práva vyhrazena.